Știri Gadget Supraveghere Video

Hikvision sau Dahua ?

De-a lungul anilor, numele Hikvision și Dahua au devenit sinonime cu CCTV.

În timp ce Hikvision deține cea mai mare proporție globală a cotei de piață din industria securității. Dahua vine din spate puternic, aterizând în fața altor jucători mari, cum ar fi Axis, Samsung și Bosch.

Ambele mărci sunt cunoscute pentru produse care oferă un fiabilitate si flexibilitate in timp. In multe cazuri, au caracteristici și estetică similare. Asemănări care adesea îi lasă pe clienții noștri cu mai multe intrebari decat raspunsuri, este Hikvision mai bun decât Dahua?

Un răspuns rapid la această întrebare este că Dahua produce în general, produse puțin mai accesibile, care sunt mai potrivite pentru instalarea casnică. În timp ce, Hikvision tinde să producă mai multe produse premium, care sunt adesea mai bune pentru instalarea in mediul comercial.

Să luăm două exemple, cu două produse de la aceste companii.

Hikvision Camera de rețea cu turelă fixă ​​AcuSense de 4MP


Camera de rețea fixă ​​focală oculară WizSense Dahua 4MP

Dimensiunea senzorului și capacitatea de lumină scăzută

Ambele au dimensiuni și același tip de senzor: senzori CMOS de scanare progresivă de 1 / 2,7 ″. Cu toate acestea, ambele folosesc de obicei senzori CMOS de scanare progresivă de 1/3 ″. Dimensiunea senzorului nu numai că determină rezoluția, ci și capacitatea de lumină redusă a camerelor. Prin urmare, iluminarea minimă pentru ambele camere este de asemenea fixată la 0,003 Lux, aproape de întuneric complet.

Lentile

Ambele produse oferă lentile fixe cu distanțe focale diferite. Cu toate acestea, AcuSense Turret de la Hikvision are o gamă mai mare în comparație cu modelul lui Dahua. Hikvision: 2,8 mm, 4 mm, 6 mm Dahua: 2,8 mm, 3,6 mm

Bitrate

Bitrate este cantitatea de putere de procesare necesară pentru înregistrarea și vizionarea unui videoclip. Similar cu modul în care calitatea imaginilor este determinată de rezoluție, bitrate indică calitatea video. Aceste două modele de camere au un bitrate maxim similar la aproximativ 8 Mbps. Cu toate acestea, în general, rata de biți maximă pe o cameră Hikvision poate crește până la 12 Mbps, în timp ce Dahua ajunge la 10 Mbps. Acestea fiind spuse, o rată de biți de 10 Mbps este de obicei mai mult decât suficientă pentru majoritatea scenariilor de instalare.

Protocol / Conexiuni

Până în prezent, majoritatea camerelor CCTV Hikvision și Dahua acceptă protocolul ONVIF și PTSP. ONVIF este un standard global pentru modul în care produsele IP comunică între ele. Acest lucru asigură compatibilitatea camerelor cu echipamente terțe. Pe de altă parte, RTSP permite software-ului și altor echipamente să acceseze fluxul video al camerei. Cu toate acestea, recent Hikvision și Dahua Technology au fost suspendate din ONVIF. Fără acces la specificațiile ONVIF, este posibil ca dispozitivele și firmware-ul noi să nu mai fie conforme cu acest standard industrial.

Ambele camere oferă funcții standard de detectare a mișcării, precum și linie de trecere / declanșare și detectare a intruziunilor. Dahua este bine cunoscut pentru tehnologia inteligentă de detectare a mișcării (SMD), care are ca scop eliminarea alarmelor false prin utilizarea algoritmilor avansați pentru a face diferența între forma oamenilor și vehiculele dintr-o scenă – declanșând doar o alarmă și trimitând notificări atunci când este detectată o persoană sau un vehicul . În timp ce Hikvision oferă, de asemenea, reducerea falsă a alarmelor prin clasificarea țintei umane și a vehiculelor. Aceste camere nu numai că detectează și disting ființele umane și vehiculele de alte obiecte, dar recunosc și plăcuțele de înmatriculare ale vehiculelor.

Despre autor

DSVCAM.ro

Detectie, Supraveghere Video, Control Acces si Monitorizare

Lasă Un Comentariu