Supraveghere Video

Power over Ethernet (PoE) la sistemul tau de supraveghere și avantajele lui

Ce este PoE?

Poe vine de la Power over Ethernet. Este capacitatea unu switch de a alimenta camerele pe acelasi cablu de retea. Adica nu trebuie sa alimentezi separat camera. O poti face pe un singur fir de retea.

Tehnologa nu este noua, ea este doar implementata de curand in sistemele de supraveghere video IP.

Cum functioneaza switch-urile POE ?

Switch-ul se alimenteaza de la o priza obisnuita apoi functioneaza ca o sursa de tensiune mica pentru a alimenta echipamentele din retea, in cazul nostru camerele de supraveghre.

Stati linistiti, curentul care circula prin cablul de retea UPT nu este periculos, are o tensiune de aproximativ 50 de volti si un amperaj mic.

Un avantaj este ca daca traficul de pe porturi variaza, se poate aloca mai multa energie si se pot seta limite pe anumite porturi. Limitele difera in functie de specificatiile fiecarui switch, unele au tensiuni mai mari de iesire pe fiecare port, altele mai mici.

Avantajele switch-urilor POE

Costurile mult reduse. Dupa cum spuneam mai sus, un switch poe poate alimenta o camera poe la distanta.

ATENTIE ! Am spus ca poate alimenta o camera poe. Daca embele echipamente (switch si camera) nu  sunt poe, nu va functiona. 

Asta inseamna ca nu mai este nevoie de un cablu in plus sau daca este la distanta de zeci de metri o sursa locala in plus. Daca este in exterior costurile sunt mai mari pentru ca trebuie protejate la intemperii (ploaie, soare, praf, animale, etc.)

Un alt avantaj este diversitatea de configurare. Odata cu prograsul tehnologic apar switch-uri mai inteligente care suporta rezolutii mai mari, focus mai bun, au mai multe functii, etc.

Cat costa ?

Multa lume cand alege un sistem de supraveghere se intreaba mai intai: cat costa afacerea asta ?

Switch-urile, la fel ca si celelalte echipamente, sunt elemente decisive in sisteme de supraveghere pentru ca au functii importante si o pondere destul de mare in pret.

Producatorii ofera o varietate mare de switch-uri POE la preturi diferite, dar nu toate sunt la fel. Unele sunt mai inteligente decat altele.

In functie de locul unde sunt folosite si de rolul pe care il au in sistemele de supraveghere, acelasi tip de switch (sa zicem switch poe 8 port-uri) poate avea un pret de cost dublu. Optiunea de a cumpara „cel mai ieftin” nu este buna pe termen lung. Risti sa nu fie fiabil si te trezesti peste cateva luni ca trebuie sa schimbi echipamente care te costa timp si bani.

sursă: stoida

Despre autor

DSVCAM.ro

Detectie, Supraveghere Video, Control Acces si Monitorizare

Lasă Un Comentariu