Știri Gadget

Supraveghere în pandemie. Companiile investesc în sisteme high-tech de monitorizare

Tehnologie avansată de monitorizare implementată pentru prevenirea răspândirii coronavirusului printre angajați și clienți.

Viteza cu care se transmite noul coronavirus a depășit cu mult metodele tradiționale de monitorizare, cum ar fi intervievarea pacienților în legătură cu persoanele cu care s-au întâlnit și locurile pe unde au mers. Prin urmare, tot mai. multe guverne au recurs la forme automatizate de supraveghere pentru comabaterea răspândirii. Israel, Coreea de Sud, Singapore, Japonia au fost printre primele care au recurs la sisteme de supraveghere pe care le-au adaptat noului scop.

Demersul public a fost replicat și la nivel privat. Un exemplu este și compania Superbet, cel mai important operator de pariuri sportive din România, care face bani din risc, dar nu riscă sănătatea angajaților și clienților săi. Astfel, compania a achiziționat trei soluții Hikvision de măsurare a temperaturii corporale. Măsoară în timp real temperatura angajaților fără a fi necesar contact direct cu persoana a cărei temperatură este măsurată. “Atunci când  temperatura unei persoane depășește pragul stabilit ca fiind normal (37.5°C sau o altă valoare stabilită în funcție de temperatura mediului ambient), sistemul declanșează o alarmă, identificându-se astfel extrem de rapid angajații care ar putea fi infectați”, explică reprezentanții companiei.

Echipamentele au fost implementate la punctele de acces în sediul companiei din București și completează sistemul de supraveghere Hikvision deja existent (peste 300 de camere de supraveghere) menit să asigure ziua și noaptea supravegherea și înregistrarea operațiunilor desfășurate în cadrul agențiilor și protecția personalului angajat și a pariorilor.

În Bulgaria și Macedonia de Nord, autoritățile folosesc deja aplicații care trimit locația utilizatorilor în baze de date centralizate, la ministerele Sănătății. Aplicația macedoneană se cheamă StopKorona, iar cea bulgărească – ViruSafe.

Comisia Europeană a subliniat în mai multe rânduri că aplicațiile de urmărire a contacților, folosite în UE, trebuie să respecte în totalitate regulile de protecție a vieții private, inclusiv regulamentul GDPR și directiva ePrivacy.

Despre autor

DSVCAM.ro

Detectie, Supraveghere Video, Control Acces si Monitorizare

Lasă Un Comentariu